تعمیر و نگهداری برج های خنک کننده 

تعمیر و نگهداری و شستشوی برج خنک کننده ‌جهت نگهداری صحیح از این تجهیزات، یک نیاز ضروری محسوب می‌شود. اما چرا؟!. کولینگ تاور تحث تاثیر جریان باد، خاک، شن و ماسه، برگ‌ها و سایر مواد جامد قرار می‌گیرد که باعث ایجاد یک لایه ضخیم لجن در تشتک (بخش پایینی برج خنک کننده) می‌شود.آب کثیف می‌تواند باعث آلوده شدن محیط، لوله‌های چیلر و تجهیزات متصل به سیکل شود.همچنین با گذشت زمان و استفاده مکرر از کولینگ تاور، محیط برای رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم شده و شرایط برای ایجاد خوردگی و رسوب در سیستم مهیا می‌شود. این اتفاق آنجایی خطرناک‌تر بنظر میرسد که احتماًل سرایت آلودگی‌ها به دیگر دستگاه‌های گرانقیمت صنعتی نیز وجود دارد.

تعمیر و نگهداری
شستشوی برج های خنک کننده

چرا تعمیر و نگهداری ضروری است؟

تعمیر و نگهداری برج خنک کننده
تعمیر و نگهداری

تعمیر و نگهداری برج خنک کننده و تصفیه آب داخل آن از آسیب رسیدن به کل سیستم به دلیل گرفتگی و خوردگی جلوگیری می‌کند .حتی اگر به طور مرتب آب تصفیه شود، باز هم برج باید تمیز شود تا سیستم از باکتری‌ها و میکروب‌ها در امان بماند. معمولاً تجهیزات خنک کاری به دلیل کاهش نیاز در زمستان، تخلیه و بلا استفاده می‌شوند.بنابراین توصیه می‌شود که حتماًً یکی از دوره‌های تمیز کاری، در این زمان صورت پذیرد. تمیزکاری و شستشو در فصل زمستان موجب می‌شود تا در هنگام پر کردن مجدد، سیستم بیشترین استفاده و راندمان را داشته باشد.

قطعات قابل تعمیر

تعمیر و نگهداری دستگاه شامل برسی تسمه دینام ، پکینگ ها و رفع گرفتگی آنها ، تعویض نازل های معیوب ، در صورت بروز هر گونه عیب در بلبرینگ های موتورتعویض گردد ، رفع نشتی های موجود در دستگاه ، تعویض پولی و یا کاهش سرعت ، تعویض براکت و یا لوله ها در صورت اسیدی بودن آب ، تعویض پیچ های معیوب در سیستم ، تعویض قطعات فایبر معیوب در سیتم ، فلنچ های ورودی و خروجی آب و غیره .

 

 

تعمیر و نگهداری

 

 

نحوه  نگهداری برج ها در کارخانه های رب

نگهداری برج های خنک کننده در کارخانه های تولید رب بسیار حائز اهمیت است. به دلیل ورود آب های گوجه به داخل برج ها و گردش این آب در سامانه سیستم خنک کننده آب در گردش به مرور زمان دارای رسوب فراوانی شده و سیستم خنک کننده را کند و یا منحل میکند.به منظور جلوگیری از رسوب طی زمان و همچنین پر شدن لایه های پکینگ برج ها می بایست این آب حداقل هر شش ماه رسوب زدیایی گردد .

زیرسازه استخر

یکی ازمهم ترین مبحث در جلوگیری از این پیامد در هنگام ساخت استخر ذخیره آب می باشد . این استخر باید دارای شرایطی باشد که در هنگام رسوب بتوان پس ماند آن را تخلیه کرد . برای این منظور لوله تخلیه در کف استخر جایگذاری می شود تا در هنگام سرویس دوره ای بتوان این پست ماند را تخلیه کرد .